Ευρωψεύτης πολιτικός


Είτε με τους 60 ή τους 600, τους 6.000 ή 60.000 ψήφους ή πιστούς ο αείλαλος, τώρα ευρωψεύτης πολιτικός είναι ίδιος. Έτοιμος στο ψέμα, με τη μεγάλη Ευρώπη σαν άλλοθι, άλλοτε ήταν το Έθνος και η Πατρίς, είναι διαθέσιμος να πουλήσει ή να επιβάλλει με τη βία την βλακεία ή την «εξυπνάδα» του.
Πότε και πού, από ποιους γεννήθηκε; Ποια είναι η ιστορία τους; Ποια η στάση του στις κρίσιμες ώρες του παρελθόντος, ξέρει ανάγνωση, γνωρίζει τη γλώσσα; Άγνωστο.
Κυρίαρχος όμως στο κόμμα και στο δημόσιο βίο, έχοντας αμολήσει πρώτος τα βλακώδη συνθήματα, παριστάνοντας την άμυαλη μυξοπαρθένα με ξεδιάντροπη σεμνοτυφία. Μέγα ατού στα media ο τρόπος που τα λέει, ιδιαίτερα ο τονισμός που παράγεται από το στοματάκι του στην εκφορά του τελικού φωνήεντος.
Μόνο ανεπιβεβαίωτες φήμες, κουτσομπολιά, κακεντρέχειες και κακίες κυκλοφορούν σε αφθονία, αφού οι παραπάνω δεξιότητες είναι το φόρτε των συμπατριωτών του.
Οι συμπατριώτες του, με το ηλίθιο σύνθημα «δώστε πίσω τα κλεμμένα», αυτοί οι άθλιοι που επαιτούν, που γλύφουν, που κάνουν τούμπες, που συνωστίζονται στα γραφεία, στα σαλόνια και στις αυλές των κάθε λογής ισχυρών, τι γυρεύουν; Να μπουν και αυτοί μέσα στην εικόνα, μέσα στην ψευτοευμάρεια, μέσα στην πλάνη που υπάρχει μόνο μέσα στον πρωτόγονο εγκέφαλό τους. Αγνοούν ότι αυτή η στάση τους είναι που δίνει δύναμη στον ψεύτη εξουσιαστή. Είναι έτοιμοι να πουλήσουν ακόμη και τη μάνα τους για λίγα ψίχουλα αμφίβολης ευμάρειας. Αγνοούν ότι η παθητική ηλιθιότητά τους θρέφει την επιθετική και αλαζονική μωρότητα των ισχυρών.