Οι τρεις χρόνοι


  1. Το  παρελθόν οργανώνεται και η εντροπία του είναι μειωμένη (η ιστορία είναι σύστημα με τάση την εκμηδένιση της αταξίας).
  2. Το μέλλον, τελείως ανοργάνωτο, η εντροπία του αυξάνει όσο επεκτείνεται (η πρόβλεψη είναι σύνθετο σύστημα με τάση την εκμηδένιση της τάξης).
  3. Στο παρόν συνυπάρχει η αταξία με την τάξη σε ασύλληπτη     -χρονικά- επαφή η οποία δεν είναι εύκολα συνειδητοποιήσημη λόγω της ψευδαίσθησης του ανθρώπου ότι υπάρχει συνεχής χρόνος. Ο διακοπτόμενος χρόνος της αλλαγής είναι δυαδικός με συνεχές ρεύμα την τάξη και ασυνέχεια την περιοχή της αταξίας.
  •  Ι Σημείωση:    Οι ασκούμενοι στη λεγόμενη υπερβατική διαλογιστική τέχνη μετά από τις   απαιτούμενες, για κάποιο επίπεδο συνειδητότητας ασκήσεις, καταφέρνουν να έχουν εμπειρία αυτού του κενού του χρόνου που δεν είναι τίποτε άλλο από την αταξία του μέλλοντος πριν γίνει τάξη του παρελθόντος.
  • ΙΙ Σημείωση:   Όσο αυξάνει η αταξία τη ύλης τόσο αυξάνει και η δυναμικά ελεύθερη ενέργεια και αντίστροφα, όσο η αταξία της ύλης μειώνεται σε οργάνωση, τόσο μειώνεται και η ελεύθερη δυναμικά ενέργεια.
    Η σχέση αυτή αποτελεί και ορίζει το μέτρο της πληροφορίας.
  • ΙΙΙ Σημείωση:   Το δυαδικό σύστημα μέσω του οποίου ο ατομικός νους συνδέεται με τον συμπαντικό χώρο είναι σύστημα τάξεως – αταξίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: