Τα τρία είδη πληροφορίας


  1. Όταν σε ένα γεγονός αναγνωρίζεται μέσω της αντιληπτότητας του δέκτη η αιτία ή οι αιτίες που το προκάλεσαν, το γεγονός εγγράφεται ως σήμα.
  2. Όταν εξαιτίας ενός γεγονότος προδιαγράφεται μέσω της διανοητικής διαδικασίας το αποτέλεσμα ή τα αποτελέσματα που θα προκαλέσει, το γεγονός καταγράφεται επίσης ως σήμα.
  3. Αν στο γεγονός μπορεί ν’ αποκαλυφθεί ταυτοχρόνως η ταυτότηςτου ως αποτέλεσμα αιτίας ή αιτιών και ως αίτιο αποτελέσματος ή αποτελεσμάτων, το γεγονός καταγράφεται ως πληροφορία.
  4. Αν η πληροφορία είναι αδύνατον να συνδεθεί με τον δέκτη λόγω απουσίας κοσμοαντίληψής του, τότε η πληροφορία παίρνει συμπτωματικό χαρακτήρα.
  5. Αν η πληροφορία είναι δυνατόν να συνδεθεί με το δέκτη λόγω ύπαρξης κοσμοαντίληψής του, τότε η πληροφορία παίρνει συμβολικό χαρακτήρα.
  6. Αν ο δέκτης κατέχει πέραν της κοσμοαντίληψης και κοσμοθεώρηση, ο συμπτωματικός και ο συμβολικός χαρακτήρας της πληροφορίας ολοκληρώνεται σε ολική γνώση και το γεγονός καταγράφεται ως κοσμική πληροφορία.
Αν ο δέκτης εκτός των ανωτέρω έχει δομήσει κοσμοσυνείδηση, η πληροφορία δεν εγγράφεται –ως μη υπάρχουσα σαν διαφορά της εγκαθιδρυμένης συνείδησης- αλλά ρέει ελεύθερα, υπερβαίνουσα τις διαδικασίες εγγραφής και επιστρέφει στον κόσμο, πράγμα που συμβαίνει στον κόσμο των ήχων.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: