Ουκρανία: Ο παππούς ήταν Ες-Ες (15/3/2014).


Σε μια εποχή όπως η τωρινή, που τα μέσα επιτρέπουν στον πολίτη να διαπιστώνει συνεχώς και καθημερινά την αλληλεξάρτηση των πολιτικών και όχι μόνον γεγονότων, η ελληνική «δημοσιογραφία», εννοώ του γυάλινου κουτιού βέβαια, αυτοθαυμάζεται μέσα στην καθυστερημένη αλλά καλοπληρωμένη αλλοτρίωσή της.
Είναι θαυμαστό, πράγματι, πώς υιοθετούν σχεδόν αυτοματικά, όσα τα διεθνή κέντρα προπαγάνδας προετοιμάζουν και διαδίδουν. Το φαινόμενο βέβαια, δεν είναι ελληνικό, συμβαίνει σε όλον τον κόσμο.
Κάθε φορά που δημιουργείται μια κρίση, κατάσταση που είναι συμφυής με τον μηχανιστικό τρόπο σκέψης και δράσης που επικράτησε, το παπαγάλισμα των προπαγανδιστών γίνεται καταιγιστικό.
Το ονομάζουν όταν αναφέρονται, αφηρημένα βέβαια, παραπληροφόρηση ενώ στην πράξη πρόκειται για συνειδητή παραποίηση, διαστρέβλωση…
Όταν έχεις την τύχη, για μένα την ατυχία, να παρακολουθείς  τις ειδήσεις από τα κανάλια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο συντονισμός τους, στη φρασεολογία, ακόμη και στις εικόνες που συνοδεύουν τα κατά κανόνα στημένα ρεπορτάζ, είναι εκπληκτικός.
Χωρίς να υπερασπίζω τον δεδομένo ρωσικό (πουτινικό, τσαρικό ή σοβιετικό) επεκτατισμό, παρατηρώ ότι προσπαθούν εναγωνίως να περάσουν το ότι δεν υπάρχουν Ρώσοι αλλά ρωσόφωνοι, ότι ο στόλος που ναυλοχεί στη Σεβαστούπολη είναι Ουκρανικός, ότι δεν υπήρξαν γερμανοντυμένοι Ουκρανοί, παραλείπουν επιμελέστατα να αναφερθούν στο γεγονός της ανεκδιήγητης παραχώρησης της αυτοδιοικούμενης περιοχής της Κριμαίας που πραγματοποίησε στα 1954 ο Χρουστσόφ, μέγας ζογκλέρ και υποκριτής της πολιτικής.
Ο χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν οι υπερεθνικές, εύκολα αποκαλύπτεται αν εξετάσει κανείς, έστω και με μηχανιστικό-ποσοτικό κριτήριο, το σχέδιο συντάγματος που προτάθηκε για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, πόσο μάλλον αν τα κριτήρια γίνουν ποιοτικά. Από τα 448 άρθρα του, τα 120 αναφέρονται στα οικονομικά (νόμισμα – αγορά), 20 άρθρα στη δικαιοσύνη και ασφάλεια, από ένα για τον πολιτισμό και την πολιτική προστασία, δύο για την παιδεία.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια απάλειψης της ιστορικής μνήμης. Τα κέντρα που καθοδηγούν την Παγκοσμιοποίηση επιθυμούν σφόδρα να είναι το 1989 το έτος μηδέν της νέας εποχής. Αν εξαιρέσουμε τα σκανδιναβικά κράτη, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός της Γαλλίας και της Ολλανδίας, είτε γέννησαν είτε συνεργάστηκαν στενά με δικτατορίες ή οργανωμένες εξουσιαστικές μειοψηφίες. Μήπως ο φασισμός και ο ναζισμός έχουν άλλη πατρίδα έξω από την Ευρώπη; Ο καλός γιατρός γνωρίζει ότι η νόσος δεν προκαλείται μόνο από το νοσογόνο παράγοντα αλλά και από την αγωγιμότητα του ασθενούς σε αυτόν. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι από τους καινούργιους ή μελλοντικούς συνεταίρους μας, προσέφεραν στον Χίτλερ μεραρχίες ολόκληρες Ες-Ες, νεολαίους που πίστεψαν και αυτοί στην τοτινή νέα τάξη και στη μεγάλη Ευρώπη;
Ρεπορτάζ στους δρόμους του Κιέβου αλλά και της Αθήνας σε διαδήλωση των μόνιμα παρεπιδημούντων Ουκρανών, όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, αρνούνται ότι υπάρχουν ακροδεξιοί, φασίστες ή νεοναζί στην Ουκρανία και υπογραμμίζουν με έμφαση ότι όχι μόνον δεν υπάρχουν, αλλά και ότι δεν υπήρξαν ποτέ.
Όλοι αυτοί και όσοι τα αναπαράγουν, δεν έχουν ακούσει ποτέ τίποτα για τους γερμανοντυμένους του στρατηγού Βλάσοφ. Ούτε για τους εθελοντές που συγκροτούσαν την 14η μεραρχία γρεναδιέρων Ες-Ες, την λεγόμενη ανάμεσα στους ντόπιους πληθυσμούς, 1η ουκρανική της Γαλικίας, στελεχωμένη 100% από Ουκρανούς (10.000 άνδρες περίπου).
Δεν ήσαν μόνο οι Ουκρανοί ή οι Κοζάκοι, αλλά και χιλιάδες άλλοι Ευρωπαίοι που συγκρότησαν εθελοντικές μονάδες Ες-Ες, αλλά και της Βέρμαχτ (του τακτικού γερμανικού στρατού).
Στις βαλτικές χώρες , Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία η Γκεστάπο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και στρατολόγησε εθελοντές για τα EINSATZ-GRUPPEN των Ες-Ες που είχαν σαν αποστολή την εξολόθρευση όλων όσων οι Ναζί θεωρούσαν ‘υπάνθρωπους’, δηλαδή τους Εβραίους, Σλάβους, Τσιγγάνους και τους Κομισάριους του Ερυθρού Στρατού που έπρεπε να εκτελούνται επί τόπου. Πάρα πολλές μεραρχίες Ες-Ες σχηματίστηκαν από εθελοντές Ευρωπαίους ή Βαλκάνιους. Νεολαίους που παγιδεύτηκαν στη Νέα Τάξη των Ναζί. Κλήθηκαν να υπερασπίσουν τις ιστορικές αξίες του πολιτισμού ενάντια στον ασιατικό Μπολσεβικισμό, τον μεγαλύτερο, κατά τους Ναζί, κίνδυνο που απείλησε τους ευρωπαϊκούς λαούς και τον πολιτισμό τους από τον καιρό του Τζέκις Χαν και του Αττίλα.
Από τις 29 μεραρχίες Ες-Ες στις αρχές του 1945, οι 16 αποτελούνταν αποκλειστικά ή σε μεγάλη πλειοψηφία από ξένους (μη Γερμανούς) εθελοντές.
Οι Ολλανδική ‘Nederland’ οι βελγικές  ‘Flandern’ και ‘Wallonie’, η σκανδιναβική (Νορβηγοί, Σουηδοί και Δανοί) ‘Nordland’ πρώην ‘Viking’ οι ιταλικές ‘Italia’ και ‘Carso’ ή ‘Karstjager’, η αλβανική ‘Skanderberg’. Το σύνταγμα εφόδου Ες-Ες ‘Westland’ (Ολλανδοί, Δανοί, Νορβηγοί και Φιλανδοί). Επτά από αυτές τις μεραρχίες Ες-Ες αποτελούνταν από πρώην πολίτες της ΕΣΣΔ. Κοζάκοι του Ντον, του Κουμπάν, Γεωργιανοί Τάταροι, Τουρκμένιοι και Καυκάσιοι, συνολικά 600.000, φόρεσαν τη γερμανική στολή. Όλες αυτές οι μεραρχίες πολέμησαν σκληρά και το τέλος του πολέμου τις βρίσκει αποδεκατισμένες. Ειρωνεία το γεγονός ότι στις τελευταίες μάχες του γερμανικού στρατού την άμυνα του Βερολίνου ανέλαβαν και σχεδόν εξοντώθηκαν οι ξένες μεραρχίες Ες-Ες. Υπήρχαν όμως και μουσουλμανικές μεραρχίες Ες-Ες, οι ‘Handschar’ από Βόσνιους και οι ‘Kama’ από διάφορους Βαλκάνιους. Αυτοί ήσαν παραδοσιακά εχθροί των χριστιανών Σέρβων που στην πλειοψηφία τους είχαν βγει στα αντάρτικα του Τίτο. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους στη Γαλλία είχαν πνευματικό οδηγό τον μουφτή της Ιερουσαλήμ και ένα Χότζα ή Ιμάμη ανά τάγμα, σε αντίθεση με τις άλλες μεραρχίες Ες-Ες που αποτελούνταν από άθεους. Ο Μουφτής αυτός,  Hadzi Iman είχε διαφύγει αεροπορικώς στο Βερολίνο μετά τη φιλογερμανική εξέγερση στο Ιράκ το Μάιο του 1941.
Ο πλήρης κατάλογος των μονάδων Ες-Ες από εθελοντές Ευρωπαίους, στον οποίο δεν περιλαμβάνονται μικρές ή μεγάλες μονάδες της Βέρμαχτ, έχει ως εξής:

  Σκανδιναβικές μονάδες:
·        5η θωρακισμένη μεραρχία SS Βίκινγκς, σχηματίστηκε τον Νοέμβρη του 1940 από εθελοντές Νορβηγούς, Δανούς, Ολλανδούς, Φλαμανδούς και Βαλτικούς. Η στρατολόγησή της είναι, παρόλα αυτά, στην πλειοψηφία, Γερμανοί. Μόνον χίλιοι άντρες προέρχονται από σκανδιναβικές χώρες ή από τις Κάτω Χώρες το 1941.
·        11η μεραρχία SS θωρακισμένων γρεναδιέρων, ονομαζόμενη Nordland, σχηματίστηκε τον Ιούλιο του 1943.

           Βελγικές μονάδες:
·        27η μεραρχία SS γρεναδιέρων από εθελοντές, ονομαζόμενη Langermarck (1η Φλαμανδική), που σχηματίστηκε τον Οκτώβρη του 1944.
·        28η μεραρχία SS, ονομαζόμενη Wallonie, που σχηματίστηκε τον Οκτώβρη του 1944.

          Γαλλικές μονάδες:
·        Französische SS Freiwillingen Sturmbrigade.
·        33η μεραρχία SS γρεναδιέρων, ονομαζόμενη Καρλομάγνος, σχηματίστηκε τον Φεβρουάριο 1945.

           Σλαβικές μονάδες:
·        13η ορεινή μεραρχία SS, ονομαζόμενη Handschar, (1η κροατική, Βόσνιοι μουσουλμάνοι), που σχηματίστηκε τον Μάρτιο 1943.
·        14η μεραρχία SS γρεναδιέρων, ονομαζόμενη Γαλλικία (1η ουκρανική, η επονομαζόμενη Galicie), που σχηματίστηκε τον Σεπτέμβρη του 1943.
·        23η ορεινή μεραρχία SS, ονομαζόμενη Kama, (2η κροατική: από Κροάτες και Βόσνιους μουσουλμάνους), σχηματίστηκε τον Ιούνιο του 1944.
·        29η μεραρχία SS γρεναδιέρων, ονομαζόμενη  RONA, (1η Ρωσική), σχηματίστηκε τον Αύγουστο του 1944.
·        30η μεραρχία SS γρεναδιέρων (2η Ρωσική), σχηματίστηκε τον Αύγουστο του 1944.
·        15ο σώμα SS ιππικού Κοζάκων, δημιουργήθηκε το 1943 από τον Helmut von Panwitz.
·        Σύνταγμα SS, ονομαζόμενο Varjag.

·        Ο ρωσικός απελευθερωτικός στρατός του στρατηγού Βλάσοφ δεν ήταν ενταγμένος στα SS αλλά στη Βέρμαχτ.


         Μονάδες βαλτικών χωρών.
·        15η μεραρχία SS γρεναδιέρων (1η λεττονική), σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1943.
·        19η μεραρχία SS γρεναδιέρων (2η λεττονική), σχηματίστηκε τον Ιανουάριο του 1944.
·        20η μεραρχία SS γρεναδιέρων (1η εσθονική), σχηματίστηκε τέλη Ιανουαρίου 1944.

           Ολλανδικές μονάδες.
·     23η μεραρχία θωρακισμένων εθελοντών SS ονομαζόμενη Nederland (1η ολλανδική), σχηματίστηκε τον Φεβρουάριο του 1945.
·     34η μεραρχία SS γρεναδιέρων εθελοντών, ονομαζόμενη Landstorm Nederland (2η ολλανδική), σχηματίστηκε τον Φεβρουάριο του 1945.

           Αλβανική μονάδα.
·        21η ορεινή μεραρχία SS, ονομαζόμενη Skanderberg (1η αλβανική), δημιουργήθηκε τον Μάη του 1944. 

Ουγγρικές μονάδες.
·        22η μεραρχία SS εθελοντών ιππικού ονομαζόμενη Μαρία Θηρεσία, σχηματίστηκε τέλη Απριλίου 1944.
·        25η μεραρχία SS γρεναδιέρων ονομαζόμενη Hunyadi (1η ουγγρική), σχηματίστηκε τον Νοέμβριο του 1944.
·        26η μεραρχία SS γρεναδιέρων ονομαζόμενη Hungaria ή Gömbös (2η ουγγρική), σχηματίστηκε τέλη Ιανουαρίου 1945.
·        31η μεραρχία SS γρεναδιέρων εθελοντών ονομαζόμενη Böhmen-Mähren  ή Batschka, σχηματίστηκε τον Οκτώβρη του 1944 με τους Volksdeutsche (γερμανόφωνους Ούγγρους) της Ουγγαρίας καθώς και με Ούγγρους.


           Διάφορες μονάδες.
·        29η μεραρχία SS γρεναδιέρων (1η ιταλική), σχηματίστηκε τον Μάρτη του 1945.
·        Μεραρχία θωρακισμένων, ονομαζόμενη Kempf, προσωρινή μικτή μονάδα στρατού ξηράς και της Waffen-SS.


           Διάφορες μονάδες, όχι σε σχηματισμό μεραρχίας.
·        Ενωμένο Βασίλειο SS British Free Corps (SS βρετανικά).
·        Ινδία SS Freis Indien Legion (SS ινδικά).
·        SS XV Kosaken-Kavallerie-Korps (15ο σώμα κοζάκικου ιππικού, Ρώσοι).
·        Kaukasicher Waffen-Verband der SS (SS καυκασιανοί).
·        Osttürkisher Waffen-Verband der SS (SS καυκασιανοί τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι).

·        Bezen Perrot (SS από τη Βρετάνη - Γαλλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: