Το δικαίωμα της ετερογένειας (5-12-2016)

Η εκμετάλλευση είναι ανάγωγη και ελεεινή, δεν εξαρτάται ποτέ από την παιδεία ή από ανθρώπινα συναισθήματα ούτε από κάποιο είδος αισθητικής του εκμεταλλευτή. Αυτός είναι ο λόγος που τη συνοδεύουν πάντα εκτρώματα.
Απάνθρωπη σκληρή και αναιδής συμπεριφορά απέναντι στους αδύνατους. Στα παιδιά, τις γυναίκες και τους άντρες που δεν αντιστέκονται. Φτάνουν σε βαρβαρική χυδαιότητα των τρόπων και των έργων, είτε αφορούν στο ανθρώπινο σώμα, είτε στο «άυλο» πνεύμα τους.
Η εκμετάλλευση, πηγή πλούτου για όσους επενδύουν το χρήμα και τη δύναμή τους σε αυτήν. Πηγή μιας μεγαλύτερης αθλιότητας τα θύματα που στοχεύουν σε ένα κέρδος από το φόβο τους μην τύχει και δεν γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αντιστέκονται.

Οι γυναίκες είναι ο πρώτος στόχος της εκμετάλλευσης αφού είναι η φυσική πύλη στη ζωή και πηγή της πρώτης διαπαιδαγώγησης. Εξουσιάζοντας, κυριαρχώντας πάνω στις γυναίκες εκμεταλλεύεσαι τον κόσμο όλο.
Οι εξουσιαστές προβάλλουν σαν πρότυπα σαν εργαλεία για τους σκοπούς τους, τις «γιάπισες», τις φεμινίστριες, τις ωραίες, και τις «ελεύθερες». Γενικά, πιστεύεται και διαδίδεται ότι αυτές κέρδισαν ήδη μεγάλο μέρος του αγώνα της «εξίσωσης». Πλάνη! Αντάλλαγμα για μια εφήμερη επιβεβαίωση όλες αυτές γίνονται συνεργοί στην εκμετάλλευση.
Στην πραγματικότητα, άλλες είναι οι γυναίκες της πρωτοπορίας, μαχόμενες, έδειξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας, της αξίας και της αρετής.
Ένας αγώνας όχι εξομοιωτικός, που εξευτελίζει, αλλά η πάλη που κάνει τη γυναίκα να αντισταθεί και να αποκατασταθεί απ’ το σημείο της υποτέλειας που την έφερε η κυριαρχική νοοτροπία της εκμετάλλευσης.
Το κάνουν καθημερινά στη δουλειά, να ταΐσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, στις σπουδές και στην κοινωνία. Με το όπλο στο χέρι, ή το βιβλίο, μπροστά στα αποσπάσματα, μάνες, αδερφές, συντρόφισσες πραγματικές. Αυτές μένουν και είναι αιώνια πρότυπα, όσο κι αν η αντίδραση και τα «μέσα» της προβάλλουν τις γυμνές και κακομπογιατισμένες μαϊμούδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: